The Makerreporter #74: Geert Adams

Microlab Eindhoven
3 min readSep 21, 2023

Het verhaal van een Innovatieve Ondernemer in de Microlab Community

Sinds maart 2023 bevindt zich in de dynamische Microlab-community een bijzondere speler: SEA-specialist en digitale marketeer Geert Adams, die met zijn bedrijf NERA Digital een nieuw tijdperk ‘new era’ inluidt voor klanten, mede-freelancers en ondernemers. Geert is een visionair die gelooft in het integreren van werk en leven.

Zijn reis begon tijdens zijn studie International Business, toen hij eerst een half jaar in Indonesië heeft gestudeerd om vervolgens te gaan wonen en werken in Spanje. Deze buitenlandse ervaringen gaven veel nieuwe perspectieven en hebben hem geleerd zich aan te passen en te manoeuvreren, elementen die hij toepast in zijn benadering met NERA Digital. “Dat avontuur heeft mijn leven en werk diepgaand beïnvloed.” NERA Digital weerspiegelt mijn eigen ervaringen: het staat voor mijn manier van leven en werken, omringd door mensen waarmee ik graag samenwerk en leef.”

Als marketeer gespecialiseerd in Google Ads en marketplaces (Amazon en bol.com) heeft hij een indrukwekkend parcours afgelegd, van werken aan agency-zijde bij Greenhouse Group in Eindhoven tot klantzijde bij stichd, PUMA. Hier heeft hij ervaring opgedaan met merken als Volvo, Calvin Klein, RedBull Racing, Volvo, ING Bank, PUMA, Kruidvat, voordat hij besloot zelfstandig ondernemer te worden.

Binnen de muren van Microlab op de zesde verdieping vindt Geert zijn thuisbasis, waar vandaan hij zijn ideeën tot leven kan brengen. “Via Giacomo, een oud-collega en inmiddels SEO freelancer hier op de derde verdieping in Microlab, hoorde ik van deze plek. Omdat ik aan een community bouw, was ik direct enthousiast om lid te worden. Ik huur op de zesde verdieping een dedicated desk. Zo heb ik een vaste plek in het gebouw, kan ik gebruikmaken van alle faciliteiten en ben ik onderdeel van de community.’’

“Vanuit NERA Digital werk ik voor uiteenlopende klanten zoals een meubelpotenfabrikant, een e-bike dealer en een bedrijf in thuiswerkoplossingen. NERA Digital richt zich vooral op e-commerce bedrijven, maar we worden ook vaak ingehuurd door bijvoorbeeld softwarebedrijven met de vraag of NERA Digital het product onder de aandacht kan brengen óf online sales kan genereren bij de juiste doelgroep. Advertenties inkopen dus, we nemen het gehele proces uit handen. Van het bedenken van campagnes tot, opzet en optimalisatie. Daarbij werken we resultaat gericht, en met de beste freelancespecialisten.”

“Ik zie een verschuiving plaatsvinden bij veel onlinespecialisten. Veel getalenteerde specialisten starten met freelancen omdat ze kunnen werken op hun eigen plek, binnen hun eigen tijd. Mede door Covid is deze trend in een stroomversnelling gekomen.“ Ondanks deze voordelen brengt het freelancen ook uitdagingen met zich mee. Geert legt uit: “Het is soms lastig om aansluiting te vinden als zzp’er. We merkten dat veel freelancers en met name startende ondernemers behoefte hebben aan verbinding. Daarom is hij samen met Floris van Dijk, oprichter van BUOY Agency en Aypril Zaan, zelfstandig business coach, NERA Community gestart. Een ‘New Era’ Community voor freelancers en ondernemers.

NERA community richt zich op de toekomst d.m.v. groei, connectiviteit en plezier. GROW door o.a. masterclasses, CONNECT; het faciliteren van netwerkevents en FUN in de vorm van borrels en workations. De community bevindt zich nog in de beginfase en heeft een ambitieuze toekomst voor ogen. “We nemen de tijd om onze community samen met de leden op te bouwen. We kunnen met z’n drieën wel iets moois bedenken, maar doen dit uiteindelijk voor de hele community.”

Het verhaal van Geert Adams is er één van ondernemerschap, creativiteit en het samensmelten van persoonlijke ervaringen met professionele ambities. Zijn reis, die nog steeds in volle gang is, resoneert ongetwijfeld met veel leden van de Microlab-community, waar het streven naar innovatie en gemeenschapsvorming centraal staat.

“We richten ons op het verbinden van mensen. Het is een open hand, we richten ons op iedereen die als freelancer of ondernemer werkt. We zijn nu met een mooie groep van 20 mensen waaronder ook internationals.

Ook interesse? Meld je geheel vrijblijvend aan voor een van onze volgende events op www.nera.community/events

--

--