Maker reporter #59- 9Corporate

Microlab Eindhoven
2 min readJun 15, 2022

DE HELDERE KEUZE VAN 9CORPORATE

Eind vorig jaar begonnen voormalig Houthoff-advocaten Jan-Paul van der Hoek, Tessa Rozendal en Mark Miedema hun eigen kantoor in Microlab Rotterdam. Een klein hecht team, dat zich bezighoudt met M&A-advocatuur voor het Midkap-segment — dat is wat 9Corporate voor ogen staat.

M&A staat voor Mergers and Acquisitions, oftewel fusies en overnames. Een advocatenkantoor dat zich hiermee bezighoudt, zou je niet zo snel in Microlab verwachten, of toch wel? “Mark, Tessa en ik kennen elkaar van Houthoff, één van de grote advocatenkantoren, met bijna 300 advocaten, leidend op dit gebied. Maar wij wilden iets anders: een klein team en een betere balans tussen werk en privé”, vertelt Jan-Paul. Niet dat hij het niet naar de zin had bij Houthoff, maar toch: de constante ratrace, collega’s met een burn-out, de starre hiërarchische structuur van een groot kantoor… “Een klein team is flexibeler, collegialer, zoals wij willen.En ja, als iemand parttime wil gaan werken, is dat hier mogelijk. Het is fijn om niet in een omgeving als de Zuidas te zitten, waar je alleen maar vakgenoten en andere adviseurs in pakken ziet. Microlab doet je realiseren dat er ook nog wat anders is dan advocatuur. Het is alleen al daarom een verademing. Hier sta je midden in de maatschappij.”

Jan-Paul en zijn collega’s genieten dagelijks van de contacten met mede members tijdens de lunch. Maar ook hun kantoor in de zuidwesthoek van de 12de verdieping wijkt af van het traditionele advocatenkantoor. Jan-Paul wijst op de glazen wanden en het fraaie uitzicht. “Een traditioneel advocatenkantoor is veel beslotener. Dit gebouw is transparant, je kan bij iedereen binnenkijken.” Dat laatste is trouwens niet altijd wenselijk: “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat buitenstaanders hier in onze stukken kunnen kijken. Daarom kunnen wij onze kleine afdeling goed afsluiten.”

De opzet van 9Corporate mag dan anders zijn dan bij een traditioneel kantoor, de ambities zijn er niet minder om, daar is Jan-Paul duidelijk over. “Uiteraard willen we kwalitatief een topkantoor in M&A zijn. Er is echt heel veel werk in M&A en soms moeten we nee zeggen tegen een opdracht. Daar hebben we een heldere keuze in gemaakt.”

--

--