Maker reporter #61- Chapter Zero

Microlab Eindhoven
2 min readAug 3, 2022

VRIENDENCLUB VAN PROFESSIONALS

Zo’n vijftien jaar geleden begonnen Melvin van der Ven en Miljan Janjetovic samen websites te bouwen. Maatwerk, geen templates. Om meer services te kunnen bieden, betrokken zij hun vrienden bij hun onderneming. Nu bestaat Chapter Zero uit zes man: een creatief collectief van ontwerpers, bouwers en marketeers.

“Chapter Zero is een vriendenclub van professionals”, aldus Melvin van der Ven. Hij vertelt hoe hij, nu zo’n vijftien jaar geleden, met zijn schoolvriend Miljan Janjetovic websites begon te bouwen en hoe zich steeds meer vrienden bij hun collectief aansloten. “ Miljan en ik deden samen een aantal projecten en dat beviel goed. Niet veel later kwam Jordi Visser erbij voor merkidentiteiten en huisstijlen. We kennen hem al heel lang. Hij is grafisch ontwerper en illustrator.” Vijf jaar geleden is marketeer Mark Reijling het team komen versterken. Hij weet alles van user experience en online marketing. En tenslotte, de afgelopen twee jaar, volgden developer Tommy Kolkman en frontend designer Bart van der Waerden. Allemaal oude bekenden, en zo ontstond een hecht team dat alles in huis heeft voor een perfecte afwikkeling van uiteenlopende projecten. Van het ontwikkelen van een huisstijl of identiteit tot een online marketingstrategie, van het bouwen van een webshop tot een complexe gebruikersinterface.

“Ons collectief heet Chapter Zero omdat we vanaf nul iets opbouwen. We beginnen met het ontwikkelen van een merkidentiteit en een huisstijl, en eventueel een marketing strategie. Daarna wordt een website gebouwd die naadloos aansluit op de gebruikersbehoeften en bedrijfsdoelstellingen”, legt Melvin uit. “Maar je kan natuurlijk ook bij ons terecht voor het reviseren van een website. Er zijn genoeg bedrijven die voort willen bouwen op hun bestaande huisstijl, maar die toch even een update van de website nodig hebben. Wij helpen ze graag!”

Het collectief werkte in de beginjaren vanuit een kantoor in Dordrecht, maar
vorig jaar werd gekozen voor Microlab Rotterdam. Melvin: “We zitten hier nu
vanaf 1 maart 2022 en het bevalt prima. De filosofie achter Microlab
spreekt ons aan. Maar er is nog iets: Microlab Rotterdam ligt mooi centraal en is makkelijk met het openbaarvervoer te bereiken.” Dat laatste blijkt een belangrijke overweging. “De zaken gaan heel goed. Dat betekent dat we voor
sommige opdrachten een beroep doen op andere freelancers en ZZP’ers, veelal uit Rotterdam en omgeving. Dus niet alleen voor onszelf, maar ook voor al onze bezoekers, is het fijn dat Microlab zo goed bereikbaar is met de trein en de tram!”

--

--