The Makerreporter #74: Phenom People: Op weg naar wereldwijd werkgeluk

Microlab Eindhoven
2 min readSep 28, 2023

In de wereld van HR en talent acquisitie heeft één bedrijf zich ontpopt tot een echte gamechanger: Phenom People. In een boeiend gesprek met Paul Campman, Regionaal VP, en Robert Botman, Senior Director Financiën, bij Phenom, wordt hun inspirerende reis en de unieke visie achter Phenom besproken.

In 2011 ontstond Phenom uit een baanbrekend concept, gesmeed door de Indiase broers en visionaire ondernemers, Mahe en Hari Bayireddi. Ze transformeerden de zoektocht naar werk tot een verbluffend eenvoudige ervaring, vergelijkbaar met online winkelen. “Stel je eens voor dat solliciteren net zo naadloos aanvoelt als online shoppen. Onze rol? Wij zijn digitale matchmakers voor banen. Onze krachtige technologie, gedreven door geavanceerde algoritmes en kunstmatige intelligentie, legt moeiteloos de verbinding tussen kandidaten en werkgevers,” benadrukt Paul.

In de wereld van Phenom hebben algoritmes niet alleen een innoverende functie, maar zijn ze ook van cruciaal belang. Deze algoritmes graven diep in zowel de harde als zachte kwaliteiten van kandidaten. Dit leidt tot zorgvuldig samengestelde matches die zowel het wervingsproces verbeteren als versnellen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op een naadloze gebruikerservaring en gepersonaliseerde begeleiding. De technologie helpt bij het maken van relevante en succesvolle matches tussen kandidaten en werkgevers, wat leidt tot betere en duurzame arbeidsrelaties.

Phenom omarmt een groter doel dan software alleen. Het gaat om empowerment, om carrières transformeren en levens veranderen. “We willen mensen in contact brengen met kansen die hun persoonlijke en professionele horizon verbreden,” verklaart Paul. Robert vult aan. “Of je nu op zoek bent naar je eerste functie, je in een nieuwe organisatie inwerkt, of je carrière naar nieuwe hoogten stuwt, onze software is de metgezel die je begeleidt.”

Phenom’s invloed strekt zich uit over grenzen. Met bijna 1500 medewerkers wereldwijd en een indrukwekkend development team in India, is hun hoofdkantoor gevestigd in het bruisende Philadelphia, terwijl Rotterdam dienst doet als Europese hub. Ook zijn er entiteiten in Engeland, Duitsland en Israël. Phenom’s purpose blijft onveranderd: Een miljard mensen helpen bij het vinden van de juiste baan zodat zij een gelukkiger leven leiden.

--

--